R. Dottignies Sp. 1 - 2 KSV Rumbeke

Wedstrijd Akern op zaterdag 21 oktober 2023 om 19:00

Verslag wedstrijd

De Bricx-mannen moesten zaterdagavond 21 oktober 2023 richting R. Dottignies S, op papier een haalbare kaart.

De mannen begonnen nerveus aan de wedstrijd want er stond maar 1 optie op het spel dat is winnen. KSVR begon de wedstrijd met de wind in het gat. KSVR probeerde alles uit de kast te halen, maar het was nog niet echt om over naar huis te schrijven. De kansen kwamen stelselmatig voorbij, maar werden net niet goed benut mede dankzij de stevige wind dat er stond op het veld. Grotendeel van eerste helft heersten we op de helft van Dottignies. De thuisploeg kwam af en toe eens piepen aan het venster, maar verder dan dat kwamen ze niet echt. We gingen rusten met een brilscore.

Tweede helft moesten we opbeuken tegen de wind, maar onze Bricx-mannen streden voor ieder bal en stonden met een ander ingesteldheid op het veld. De vechtlust kwam terug naar boven en ze toonden fraai voetbal. In minuut 54 was het zover, M. Tyvaert kon het leer lekker in doel deponeren (0-1). KSVR putte meer en meer vertrouwen uit en amper 3 minuten later was terug bingo voor KSVR. Onze kapitein J. Kindt kon met een heerlijk kopballeke het leer netjes in het mandje droppen (0-2). Dottignies probeerde om op zoek te gaan naar de openingstreffer, maar KSVR bleef stevig op hun poten spelen. We kregen nog een aantal kansen, maar deze werden net niet goed benut. In minuut 83 was opnieuw bingo, H. Nalli wilde het leer wegkoppen en het leer belandde in doel, jammer genoeg was dit aan de verkeerde kant en stond het plots 1-2. KSVR probeerde zat in de slotfase regelmatig aan het venster te piepen van Dottignies. In slotminuut zat pépé aka Lorre nog héél dichtbij de 1-3, de thuisgoalie kon nog net het leer met zijn voet wegtikken waardoor de einduitslag bij 1-2 bleef.

Een verdienstelijke deugddoende overwinning voor KSVR. Want volgende week zaterdag 28 oktober 2023 mogen we KWS Lauwe ontvangen op het Rumbeekse Sportpark om 20u !!!